Pallene kan på forespørsel leveres med plasthette for lagring ute.
Forpakning og pris:
15 kg sekker på pall á 40 stk kr. Pris på forespørsel. 15 kg sekk enkeltvis kr. Pris på forespørsel.
Forbruk: Lavt forbruk gjør strøet rimelig i bruk! Førstegangs innlegg: ca 120-200 kg pr boks (9m2) Vedlikehold: ca 1000 kg pr boks pr år (avhengig av hvor mye hesten griser og hvor nøye man møkker)
Førstegangs innlegg (i rengjort boks): Start med å fordele et ca 5 cm tykt lag med pellets i hele boksen (6-7 sekker á 18kg til 9 m2 boks). Det kan evt. feies rent en halvmeter foran port og krybbe. Når strøet er nytt har det veldig lavt fuktighetsinnhold. For at det skal fungere optimalt bør det tilsettes litt fuktighet gjennom å fukte pelletsen lett med vann. Bruk ca en liter pr sekk med strø. En vannkanne med dusjhode er fin til dette bruket. Etter noen dager har pelletsene smuldret opp, og strøet har da utvidet seg til et 2,5 ganger så stort volum. I boks der det allerede er strø kan man vurdere om det går å bare etterfylle med pellets etter hvert som det trengs påfyll i stedet for å tømme den helt først. Dette vil avhenge av type strø som er benyttet.
Velegnet stallstrø Halmpellets består av finsnittet kornhalm som er varmebehandlet og pelletert. Det må ikke forveksles med rapshalm-pellets da dette er et helt annet produkt. Halmpellets er velegnet til strø i hestebokser, og gjør den daglige rengjøringen til en lek. Pelletert halm har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell flis eller annet halmstrø. Strøet ligger veldig stabilt i boksen og gir et mykt og behagelig underlag for hesten. Enkelte hester kan like å spise kornhalmpellets. Man bør derfor være obs på dette og teste det ut på hestene først. Det er ikke farlig om hesten spiser litt, men større mengder kan føre til kollik. Hvis hesten spiser det kan man forsøke å vanne det litt mere slik at det smuldrer opp, for å se om hesten da lar være å spise det.
Strøet har en stor oppsugingsevne, noe som gjør strøet drøyt i bruk. Når hesten har tråkket rundt i boksen noen dager er pelletsen blitt knust så strøet minner mere om sagflis i utseende og konsistens. Det gjør det lett å møkke uten å få med unødig mye strø sammen med møkka. Det gir en mindre mengde avfall/ møkk å håndtere, og sparte kostnader til strø. Det strøet som til slutt havner på møkkahaugen blir raskt omdannet til jord, og resultatet av hestemøkk og halmstrø blir til den fineste kompost. Til sammenligning tar kompostering av flisbasert strø mye lenger tid og prosessen forsurer jorda og «stjeler» en del av nitrogenet/ næringen fra jorda. Hestemøkk som ikke inneholder flis er et mye mere verdifullt produkt som plantejord/ gjødsel og vil være lettere å bli kvitt.